Reštaurácia u Vodnára, ktorá sa nachádza na brehu Uhornianského jazera pri obci Smolník.

VAŠE ODKAZY

Srdečne Vás pozývame do našej malej, útulnej reštaurácie na brehu jazera!


REŠTAURÁCIA U VODNÁRA

Jedálny lístok

Prajeme Vám dobrú chuť

Dobre prestretý stôl je prvým putom dobrej spoločnosti.

(Luc de Clapiers Vauvenargues )

Predjedlá

1. 150 g Chlebík s masťou a cibuľou
2. 200g Praženica s cibuľkou
3. 150g Omeleta so šunkou
4. 150g Omeleta so syrom
5. 3ks Utopenci



Zo všetkých lások najúprimnejšia je láska k jedlu.
(George Bernard Shaw)

Polievky

1. 0.33l Hovädzí vývar s rezancami
2. 0,33l Cesnaková s opraženým chlebom
3. 0,33l Fazuľová
4. 0,33l. Kapustnica s klobásou a hubami
5. 0,33l Krémová – podľa dennej ponuky


S lačným žalúdkom sa dobre spí, ale zle spieva.

(Slovenské príslovie)

Jedlá z hydin

1. 120g Kurací rezeň na prírodno
2. 120g Vyprážaný kurací rezeň
3. 120g Kurací Cordon bleu
4. 120g Kuracie soté
5. 120g Kurací špíz s oravskou slaninkou 5,00€
Váha mäsa je uvádzaná v surovom stave


Daruješ človeku rybu, nakŕmiš ho na jeden deň, naučíš ho loviť, dáš mu potravu na celý život.

(Čínske príslovie)

Jedlá z rýb

1. 150 g Pstruh na mlynársky spôsob
2. 150g Pstruh na rasci
3. 150 g Pstruh na bylinkovom masle


Každých 10 g naviac
Váha mäsa je uvádzaná v surovom stave


Peniaze sú ako morská voda. Čím viac ju budete piť, tým väčší smäd budete mať.

( rímske príslovie )

Jedlá z bravčového mäsa

1. 120 g Rezeň na prírodno
2. 120g Vyprážaný rezeň
3. 120g Cordon bleu
4. 120g Rezeň so šampiňónmi

5. 1500g Pečené bravčové koleno, podliate čiernym
pivom s vareným zemiakom v šupke poliatym
kyslou smotanou (čaká sa asi 45 min)


Váha mäsa je uvádzaná v surovom stave

Povedz mi, čo ješ a ja Ti poviem, ako dlho budeš žiť.

(Porekadlo)

Bezmäsité jedlá

1. 320g Halušky s bryndzou a slaninkou
2. 330g Pirohy s bryndzou a slaninkou
3. 320g Strapačky s kyslou kapustou
4. 180g Palacinky s džemom a šľahačkou
5. 120g Vyprážaný syr
6. 150g Vyprážaný syr so šunkou
7. 300g Tortellini so syrovou omáčkou



Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí!

( Porekadlo)

Šaláty

1. 200g Miešaný šalát zo zeleniny
2. 200g Miešaný šalát s kuracím mäsom

Prílohy

1. 150 g pečené zemiaky
2. 150g hranolky
3. 150 g varené zemiaky
4. 150g ryža
5. 50g tatárska omáčka
6. 50 g kečup
7. 50g feferóny
8. 1 ks chlieb
9. 50g chren

Konverzný kurz 1€ - 30,1260 Sk

Tešilo nás a do skorého videnia

Mgr. Vanda Winkler

05566 Smolník 389

Zodp. vedúca:

Anna Némethová

Kuchár:

Mgr. Daniel Winkler

Alena Šmigrovská